Μια μαγική βραδιά από τη ReUZ+ και το Δήμο Αγίου Δημητρίου!

ReUZ+ 🤝Τα Πέρα Πλάσματα_Headquarters project📍Δήμος Αγ. Δημητρίου @EWWR2022

Μια μαγική βραδιά ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου «Μελίνα Μερκούρη» στη Συναυλία Κυκλικής Οικονομίας «Εσύ την ξέρεις?».  Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με τη συνεργατική μαθητική επιχείρηση ReUZ+ του 6ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου και πλαισίωσαν περισσότεροι από 15 καλλιτέχνες που μας χάρισαν απλόχερα τις μουσικές τους.

Η κ. Ασημακοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου για τα θέματα περιβάλλοντος, συντόνισε τη βραδιά με ενθουσιασμό. Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, τονίζοντας τη στήριξή της σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων ειδικά όταν ενσωματώνουν συμπεριληπτικές πρακτικές, όπως το εγχείρημα της ReUZ+.

Η κ. Ασημακοπούλου στην παρουσίαση
Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου χαιρετίζει την εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΕΟΑΝ, καθώς η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2022 #EWWR2022. Οι προσκεκλημένοι μας με χαρά προσέφεραν αντί εισιτηρίου παλιά σκεύη ή/και παλιά ρούχα, μιας και η φετινή  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων ήταν αφιερωμένη στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Τη συναυλία άνοιξε το μουσικό σχήμα Headquarters Project που αιφνιδίασε το κοινό με τις μουσικές τους και απογείωσε την ατμόσφαιρα στην αίθουσα. Οι HeadQuarters Project είναι μουσικοί  που δημιουργούν ήχους και δίνουν ρυθμό μέσα από τη χρησιμοποίηση παλαιών υλικών όπως κουβάδες, μπουκάλια, σκουπόξυλα, ταψιά και άλλα.

Ακολούθησε το μουσικό συγκρότημα «Τα Πέρα Πλάσματα» με 11 ολοκαίνουργια τραγούδια για τον πλανήτη, την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον, που μας συγκίνησαν όλους!

Τα Πέρα Πλάσματα είναι οι:
Γιάννης Τσαμαντακης, Μαρία Λατσινου, Άννα Δακουρου (τραγούδι)
Πέτρος Κουτρουμπής (κιθάρα)
Λάζαρος Παπαγεωργίου (τύμπανα)
Κώστας Δάρας (πλήκτρα)
Κώστας Μπορμπόλης (μπάσο)
Κατερίνα Τεπελένι (βιολί)

Τα τραγούδια συνόδευσε με εμπνευσμένα κείμενα ο περιβαλλοντολόγος κ. Βαγγέλης Κυρίτσης και τα παιδιά της ReUZ+. Μέσα από τα τραγούδια αναδείχθηκαν όλα τα καυτά θέματα για τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και όλοι μαζί καταλήξαμε ότι η Φύση ξέρει καλύτερα!

Κάντο όπως η ReUZ+ Αφιερωμένο στην επαναχρησιμοποίηση από τα Πέρα Πλάσματα 

Ευχαριστούμε θερμά τον περιβαλλοντικό μας σύμβουλο κ. Μάρκο Μαλλιάρη και την πλατφόρμα Ανακύκλωσης «Αστικός Βιότοπος» για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία στην εκδήλωση, καθώς και την Κοιν.Σ.Επ. «Ένα Παιδί Μετράει Τ’ Άστρα» η οποία εστιάζει στη συλλογή και διαχείριση πλαστικών καπακιών δωρίζοντας αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και μας προσέφερε δώρα για τους καλεσμένους μας. Κληρώθηκαν 20 δώρα από τη ReUZ+ και τους χορηγούς μας, όλα αποτέλεσμα δημιουργικής  επαναχρησιμοποίησης!

Η βραδιά έκλεισε, με συγκίνηση και ενθουσιασμό, με το σύνθημα ΠΑΝΤΑ Η ΑΓΑΠΗ… η αγάπη για το περιβάλλον… η αγάπη για τον άνθρωπο… Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της ReUZ+!!!

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής εκδήλωσης και σας περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση στις επόμενες δράσεις μας!

Η ομάδα της ReUZ+
ΕΕΕΕΚ + 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου